Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Συνάντηση εκπροσώπων προσωρινής διοικούσης Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε με Υπουργό Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξης κ. Προκόπη Παυλόπουλο.




Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Κυριακή 15-3-2009 και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της προσωρινής διοικούσας Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε, Κων/νου Τσίπρα, του Γραμματέα Χρήστου Βορδού, και του Υπεύθυνου εσωτερικής λειτουργίας κου Μιχαήλ Παπαμιχαήλ με τον Υπουργό Υ.Π.Ε.Σ.Δ.Α & Δημοσίας Τάξεως κον Προκόπη Παυλόπουλο στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, επί της οδού Κατεχάκη.
Κατά την συνάντηση – ενημέρωση – συζήτηση που διήρκησε μία ώρα:
Α) Πραγματοποιήθηκε πλήρης και διεξοδική ενημέρωση σχετικά με την πορεία του τριτεκνικού κινήματος και την περαιτέρω οργάνωση αυτού.
Β) Γνωστοποιήθηκε στον κον Υπουργό ότι πλέον το κίνημα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και εγρήγορση με την ίδρυση της Ομοσπονδίας Πολυμελών οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδος.
Γ) Συζητήθηκαν διεξοδικά οι πάγιες θέσεις και τα δίκαια αιτήματα των τριτέκνων οικογενειών περί πλήρους και άνευ όρων εξομοιώσεως με τις «πολύτεκνες» οικογένειες τόσο σε θεσμικό όσο και οικονομικό επίπεδο.
Δ) Δόθηκε έμφαση στην Δημογραφική διάσταση του προβλήματος και συνοψίστηκαν τα συμπεράσματα στήριξης των οικογενειών με τρία τέκνα.

Αφού ο κος Υπουργός άκουσε τις ανυποχώρητες και αδιαπραγμάτευτες θέσεις μας στις οποίες συμφώνησε εν μέρει, ζήτησε, πράγμα που ήδη έχει δρομολογηθεί, την σύνταξη οικονομικής – αναλογιστικής μελέτης των υπολειπόμενων , μέχρι της πλήρους εξομοίωσης μέτρων, θεσμικών και οικονομικών με σκοπό την διευκρίνιση του κόστους, λόγω της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας.
Η ως άνω μελέτη πρέπει να κατατεθεί το αργότερο έως 30 Απριλίου, ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη συνάντηση, η οποία ζητήθηκε από τον ίδιο τον κο Υπουργό.
Επίσης, κατανοώντας και στηρίζοντας τις θέσεις μας, υποδείχθηκε από τον κο Υπουργό η συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης κα Φάνη Πάλλη – Πετραλιά και με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κον Δημήτριο Αβραμόπουλο, και μάλιστα προσφέρθηκε να βοηθήσει για την γρήγορη πραγματοποίησή τους.
Επιδόθηκε ενημερωτικό υπόμνημα και επίσης συζητήθηκε το θέμα εύρεσης στέγης της Ομοσπονδίας και μας παρέπεμψε στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου με την οποία θα πραγματοποιηθεί άμεσα επαφή.
Η παραπάνω αντιπροσωπεία μετά το πέρας της επαφής συσκέφτηκε και αποφάσισε την παραμονή της και την Δευτέρα 16-3-2009 για την συνέχιση των επαφών οι οποίες θα ανακοινωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: