Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Δελτίο Τύπου, του Συλλόγου Δήμου Αχαρνών








ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ
« Η ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ»
Αγίου Νικολάου 2 (Παλαιό Δημαρχείο)
Αχαρνές - Τ.Κ. 13674
Τηλ.6939042922 - 6976649955
e-mail:marinaur@hotmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 19-3-2009 έγινε η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Δημ. Ρέππα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου των Τριτέκνων του Δήμου Αχαρνών «Η Ζεστή Αγκαλιά» και κυρίως μετά την σημαντική μεσολάβηση του βουλευτή υπολοίπου Αττικής κ. Ντίνου Βρεττού.
Παραβρέθηκαν επίσης οι πρόεδροι των συλλόγων, της Καισαριανής κα Ευτυχία Αναγνώστου, καθώς και η κα Θεόκλητη Μεσσουρίδου της Αττικής.
Επιδόθηκε υπόμνημα από τον Σύλλογο Τριτέκνων του Δήμου Αχαρνών καθώς και της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε και φυσικά ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής κ. Ντίνος Βρεττός, ο οποίος έκανε μια πρώτη μικρή εισήγηση για την σημασία της συνάντησης.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης η οποία ήταν σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και διήρκησε 30 λεπτά, τονίστηκε η αναγκαιότητα στήριξης της Τρίτεκνης οικογένειας ,δεδομένου του σοβαρότατου δημογραφικού προβλήματος και της συρρίκνωση ς της χώρας μας .
Ακόμη έγινε γνωστό στον κ. Ρέππα η ίδρυση της Ομοσπονδίας Πολυμελών οικογενειών με τρία τέκνα και οι κινητοποιήσεις όλων των συλλόγων που βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να διεκδικήσουν και χωρίς περιορισμούς την εξομοίωση των Τριτέκνων και την ένταξη τους στον νόμο 1919/1944.
Επίσης αναφερθήκαμε για την άμεση ένταξη στο κοινωνικό πρόγραμμα του Π.Α.Σ.Ο.Κ και τέλος τη θεσμική και κυρίως οικονομική εξομοίωση που θα εφαρμοστεί σταδιακά και σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ήταν θετικός και μας απάντησε πως είναι δίκαια τα αιτήματα των Τριτέκνων οικογενειών περί πλήρους και άνευ όρων εξομοιώσεως με τις «πολύτεκνες» οικογένειες τόσο σε θεσμικό όσο και οικονομικό επίπεδο ,όμως πρέπει να τα μελετήσουν ειλικρινά δίχως παροχολογίες τα δίκαια αιτήματα μας και σε καμία περίπτωση δεν θα κάνουν τους Τριτεκνους σημαία όπως έγινε με την Ν.Δ. προκειμένου να αποκομίσουν ψήφους και να μην υλοποιήσουν την υπόσχεσή τους
Όσο για την επιθυμία μας για συνάντηση με τον Πρόεδρο δεν ήταν αρνητικός, βεβαίως δεσμεύτηκε σε μένα προσωπικά ο κ. Ντίνος Βρεττός( Βουλευτής ) πως σύντομα θα μας ειδοποιήσει ως προς την νέα συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η πρόεδρος του Συλλόγου
Μαρία Χρ. Ναυροζίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: